2008. szeptember 6., szombat

Zöldborsós sertés sült. (4személyre)

Hozzávalók:. 50dkg zöldborsó, 1 fej vörös hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10dkg üveges gomba, 1 sárgarépa, 4 szelet sertés comb v. lapocka, 3 ek. Olaj, 1 tk. Piros paprika, 1 kk. őrölt kömény, 1 ek. Liszt.

Elkészítés:. a zöldségeket előkészítem, felaprítom. A húst megmosom, leszárítom, kissé kiütögetem, sózom, borsozom.
Nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, a hús szeletek mindkét oldalát 1-2 percig sütöm, majd kiszedem és melegen tartom. A vissza maradt zsiradékba beleteszem a hagymát,
Üvegesre pirítom, hozzáadom a fokhagymát, megszórom piros paprikával és köményel, majd kb. 1 dl vízzel felöntöm, de felönthetjük fehérborral is.
Vissza teszem a hús szeleteket és kb. 15 perc alatt félig megpárolom. Ezután hozzá teszem a zöldborsót, gombát, répát össze rázogatom és további 15 percig párolom, míg a zöldségek és a hús meg nem puhul. A lisztet kb. 1dl vízzel simára keverem, majd besűrítem vele a húsos borsót, még 1x felforralom, majd forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések: