2008. szeptember 24., szerda

Joghurtos - csokoládés kuglóf (35cm átmérőjü formához)

Hozzávalók:. 25dkg sütőmargarin, 4tojás, 35dkg cukor, 4sor étcsoki, 45dkg finom liszt, 2evőkanál kakaó, 5dl natúr joghurt, 1cs. sütőpor, 1cs. vaniliás cukor, tortabevonó csoki.

Elkészítés:. Habosra keverem a tojást a cukorral, hozzá adom a vízgőz felet fel olvasztott csokit a margarint, a joghurtot, végül a sütőporos lisztet, a kakaót és a vaniliás cukrot. Mindezt óvatosan sima masszává keverem. A masszát beleöntöm a ki kent kuglóf sütőbe és előmelegített sütőben 40- 50 percig sütöm 180fokon. Amíg hűl felolvasztom a tortabevonót, ugyan úgy víz gőz fölött és bevonom vele a kihűlt kuglofót.

Nincsenek megjegyzések: