2008. szeptember 10., szerda

Rózsavíz készítése

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam.

Erős illatú rózsa szirmokat szedjünk. Majd tegyük egy fazékba és addig töltsük fel vízzel, hogy éppen ellepje a szirmokat. Főzzük, amíg elkezd forrni.

Majd leszűrjük és már tölthetjük is (jól zárható) üvegekbe.
Létezik egy másik készítési módszer, amikor 1 csésze rózsaszirmot kétszerannyi forralt vízbe teszünk és üvegedényben 2 napig állni hagyjuk. Gyakran kell kevergetni. Ezután hűtőben tárolva akár 3hónapig is eláll.

Mire jó?

- vízbe keverve kiváló aromájú üdítő italt ad
- rózsalekvárt is készíthetünk
- természetes illatosítóként a lakóhelyiségekben szétspriccelve
- illatos fürdőt vehetünk, ha fürdő vizünkbe öntjük
- bőrtisztító és tonizáló szer (száraz, kivörösödött, gyulladt bőrre is kiváló)
- szájöblögetőként is használható
- megnyugtatja a fáradt, irritált szemet
- pakolást is készíthetünk belőle

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szervusz!
Szerinted ez akáccal is működik?