2008. szeptember 24., szerda

Bazsalikomos Sajtgolyók

Hozzávalók:. 2tojás, 5dkg parmezán sajt, 10dkg zsemlemorzsa, 3dkg liszt, 3 csomag bazaslikomos mini mozzarella, 2 szál újhagyma, 1gerezd fokhagyma, 2 ek. balzsamecet, 1dl paradicsomlé, 4ek. olivaolaj, 20dkg rukolasaláta, bő olaj, 1mk. vaj, 8 zsályalevél.

Elkészítés:. A tojásokat mély tányérban felverem, sóval, borsal fűszerezem. Egy másik tányérba a reszelt parmezán össze keverem a zsemlemorzsával. A lisztet egy harmadik tányérba rakom.
A sajtot alaposan lecsepegtetem, enyhén sózom, borsozom. Először lisztbe, tojásba, majd a sajtos zsemle morzsába forgatom őket.

Öntethez:. Az újhagymát megtisztítom, vékonyan felkarikázom. A fokhagymát meghámozom és áttöröm. A balzsam ecetet sóval, borsal ízesítem és simára keverem a paradicsom lével. Beleforgatom az újhagymát, a fokhagymát, erőteljes mozdulatokkal bele dolgozom az olajat.
Az olajat 180 fokra melegítem és kb: 2perc alatt aranybarnára sütjük, törlő pappíron lecsepektetem.

Nincsenek megjegyzések: