2008. szeptember 6., szombat

Csokis keksz

Hozzávalók:. 75dkg Ráma sütőmargarin, 1kk. só, 2 kk. sütőpor, 45 dkg kristály cukor, 30 dkg barna cukor, 4 tojás, 60 dkg liszt, 3 - 4 tábla csoki, csak ne legyen töltelékes.

Elkészítés:. A csokit apróra vágom, a többi hozzávalót egy nagy tálba kézi mixerrel össze keverem, majd adok hozzá 2evőkanál vizet, ettől szebb állaga lesz sütés után, tovább keverem. A csokit egy fakanál segítségével belekeverem. A sütőt 270 celsius fokra állítom. Veszek egy nagy tepsit, kibélelem sütő papírral. A masszából diónyi halmokat teszek rá, két kiskanál segítségével. A halmok kb:. 5cm re legyenek egymástól mert mikor sül kicsit szét folyik. Amikor körben a süti elkezd barnulni (kb:. 15 perc múlva), megpróbálok egyet fel piszkálni, ha könnyen fel jön akkor jó. Ha nem akkor még 5-10 percig hagyom sülni. Amikor kihültek egy szalvétával bélelt müanyag dobo9zba teszem. A receptből szép mennyiségü süti készíthető, nálunk nem szokta megérni a másnapot. De amúgy 4-5 napig el áll.

Nincsenek megjegyzések: