2008. szeptember 6., szombat

Fasírtgolyók, három mártással. (4 személyre)

Hozzávalók:.

Fasírthoz: 1 szikkadt zsömle, 1 fej hagyma, 50dkg darált hús, 1 tojás, fűszerek, 3 ek. Zsemlemorzsa, 4 ek. Olaj.

Csípős mártáshoz: 1fej hagyma, csípős paprika ízlés szerint, 150dkg majonéz, 1 ek. Sűrített paradicsom.

Kukoricás mártáshoz: 1 konzerv kukorica, 1 doboz paprikás szendvics krém ( pl:. rama krém bonzsur.), fél sárga húsú paprika.

Paradicsomos mártáshoz: 3 paradicsom, fél csokor friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek. Oliva olaj.

Elkészítés:. A csípős mártáshoz a hagymát meghámozom, felaprítom, a csípős paprikát szintén megmossuk, és nagyon apróra vágom. A majonézbe keverem a hagymát, a paprikát, a sűrített paradicsomot, és sóval, borssal ízesítem.

A kukoricás mártáshoz leszűröm a kukoricát, és össze turmixolom a szendvicskrémmel.
Szitán áttöröm és sóval, borssal ízesítem. A paprikát megmosom, húsát kiskockákra aprítom, majd a mártásba keverem.

Paradicsomos mártáshoz megmosom a paradicsomokat, kis kockákra vágom. A bazsalikomot leöblítem, felaprítom. A fokhagymát meghámozom, össze töröm. A paradicsomot össze keverem a bazsalikommal, fokhagymával, az olajjal, sóval, borssal, ízesítem.

Nincsenek megjegyzések: